Judoka orădeni au obţinut rezultate excelente la întrecerile Finalei Campionatului Naţional de seniori, care s-a desfăşurat în perioada 18-19 octombrie la Iaşi. Orădenii au reuşit să cucerească un număr de 13 medalii, dintre care 5 au fost de aur, 5 de argint si 3 de bronz.

Performerii delegaţiei orădene şi cei care au cucerit titlurile de campioni naţionali de seniori sunt: Ioana Matei, la categoria 48 kg, Andreea Florian, la 70 kg, Laszlo Szoke, la 66 kg şi Costel Dănculea , în cadrul categoriei 73 kg (sportivi legitimaţi la CSM Liberty Oradea) şi Denisa Benţe, la categoria 52 kg (de la CS Crişul Oradea).

Cu rezultate bune, dar cu locul II şi titlul de vicecampioni naţionali s-au întors şi Dan Fâşie, la 73 kg, Denis Mititelu, la 81 kg, Valentin Radu, la 100 kg, şi Mădălina Pantea, la 78 kg (de la CSM Liberty Oradea), precum şi Daniela David, în cadrul categoriei 70 kg (de la CS Crişul Oradea).

În fine, pe locul III şi în posesia medaliilor de bronz au intrat Zoltan Farkas, în cadrul categoriei 81 kg, Adrian Merge, la 90 kg, şi Georgiana Pantea, în cadrul categoriei 70 kg (toţi de la CSM Liberty Oradea).

În apropierea podiumului, s-a situat şi Andrei Guşă, în cadrul categoriei 81 kg, clasat pe locul al V-lea, la categoria 81 kg.

"Rezultatele trebuie subliniate, mai ales prin prisma faptului că ele au fost obţinute atât de mai tinerii sportivi orădeni, cât şi de cei consacraţi, dar şi în ciuda unor absenţe importante, datorate unor accidentari sau indisponibilităţi, de la startul naţionalelor de seniori lipsind: Daniel Matei, Luca Kunszabo, Lorena Podelenczki, Patricia Petraş, Rut Barna şi Naomi Halas. Nu a riscat o participare la Finala de Seniori nici Larisa Florian, care săptămâna aceasta va reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori, ce se vor desfăşura la Miami", a declarat antrenorul Emil Morar.

Sportivii orădeni sunt pregătiţi de Olimpia Ianc, Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenco şi Emil Morar.