Sportivii orădeni de la LPS CSS Liberty au obținut trei medalii la întrecerile finale ale Campionatului Național de judo, pentru Juniori II (U 18), care s-au desfășurat la Craiova în perioada 9-10 februarie.

La această competiție, LPS CSS Liberty Oradea a avut calificați 16 sportivi, dintre care 10 băieți și 6 fete, marea majoritatea a lor fiind încă în primul an al categoriei de vârstă. Este vorba despre sportvi născuți în anii 1998, 1999 și 2000.

Dintre cele trei medalii cucerite, una a fost de aur, una de argint și una de bronz. Performerul delegației orădene a fost Vlad Luncan, care în cadrul categorilei 50 kg s-a clasat pe primul loc, devenind campion national.

Pe locul secund s-a situat Florin Suciu, la categoria 90 kg, devenind vicecampion național. Cealaltă medalie a fost cucerită de Cătălin Popa, bronz, în cadrul categoriei 73 kg.

Rezultate bune, chiar dacă nu au fost pe podium, le-au obținut însă și Laurențiu Mezei, în cadrul categoriei 73 kg, și Alex Mierluț, la +90 kg, ambii situați pe poziția a V-a.

Au mai avut evoluții bune însă, dar nu au reușit să obțină o clasare pe podium și următorii sportivi orădeni: Cristina David (63 kg), Borbala Lungu (48 kg), Darius Mudura (60 kg) și Mihai Tămașan (66 kg).

Sportivii Luncan, Suciu și Mezei sunt pregătiți de profesorii Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco, iar sportivii Popa și Mierluț sunt pregătiți de profesorii Olimpia Ianc și Emil Morar.