Deşi campania de subscripţie publică pentru achiziţia operei "Cuminţenia pământului" s-a încheiat, orădenii încă sunt îndemnaţi să facă o donaţie. Oficial, campania s-a terminat pe 30 septembrie, dar conturile pentru donaţii nu au fost încă închise.

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit, sâmbătă, un concert menit să atragă atenţia asupra campaniei, cu titlul "Regăsindu-l pe Brâncuşi". Concertul a avut două părţi: una în care au cântat mai mulţi artişti orădeni şi orchestra Liceului de Arte Oradea, şi a doua aparţinând solistei Yohanna Grace, din Franţa.

Probabil tocmai pentru că s-a terminat campania, orădenii nici n-au acordat multă atenţie concertului. În imensa sală au fost mai puţin de o sută de oameni, majoritatea părinţi sau rude ale tinerilor artişti.

Pe scena CCS au fost expuse şi un tablou şi două sculpturi, trimise de artişti plastici din Italia şi scoase acum la licitaţie. Orădenii dornici să le cumpere trebuie să-şi prezinte oferta la CCS, organizatorii garantând că banii vor fi apoi donaţi pentru achiziţia operei lui Brâncuşi.

Citiţi pe această temă şi articolul Spectacol cu VIP incognito: Soţia premierului Cioloş a concertat la Oradea, sub pseudonim