Turneul internaţional de fotbal juniori, organizat de FC Bihor la Stadionul Tineretului, s-a încheiat cu victoria echipei Sportul Studenţesc, care s-a impus în finală, cu scorul de 2-0, în faţa celor de la CFR Cluj. Echipa orădeană a ocupat locul al III-lea, după ce a învins în finala mică formaţia clubului Dinamo Bucureşti, cu scorul de 1-0.

Desfăşurat pe durata a trei zile, de vineri până duminică, turneul a reunit la start 6 echipe, care în prima fază au fost împărţite în două grupe. Din cadrul primei serii au făcut parte formaţiile FC Bihor, Sportul Studenţesc şi DVSC Debrecen, în timp ce în seria a II-a au fost repartizate Dinamo, CFR Cluj şi Someşul Satu Mare.

După ce în primul joc, echipa orădeană, pregătită de antrenorul Călin Cheregi, a întâlnit formaţia bucureşteană Sportul Studenţesc, de care a fost întrecută, cu scorul de 2-0, în jocul al doilea din grupă, tinerii fotbalişti ai clubului bihorean au primit replica ungurilor de la DVSC Debrecen, pe care s-au răzbunat, administrându-le un 3-1, după ce la pauză tabela indica scor egal, 1-1. Golurile orădenilor au fost marcate în acest joc de Sergiu Mune - 2, şi Bogdan Popa.

Ca urmare a faptului că în grupă au ocupat poziţia secundă, jucătorii formaţiei FC Bihor au disputat apoi finala mică, în compania echipei bucureştene Dinamo, pe care au reuşit să o întreacă la limită, cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost înscris de Cristofer Sas, în minutul 15.

Turneul a fost câştigat de echipa care s-a prezentat cel mai bine la această competiţie amicală, Sportul Studenţesc, învingătoare cu 2-0(1-0), în ultimul act, în faţa clujenilor de la CFR.

La festivitatea de premiere a fost prezent antrenorul emerit Emerich Jenei, care a premiat formaţia învingătoare, Adrian Anca, cel care a premiat echipa clujeană, având în vedere şi faptul că a evoluat la CFR Cluj, preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, şi nu în ultimul rând preşedintele clubului FC Bihor, Şerban Morcan.

"A fost un joc bun pentru FC Bihor, în meciul cu Dinamo. O reuşită totală. Per ansamblu, exceptând prima parte din repriza I a disputei cu Sportul Studenţesc, am avut o evoluţie destul de bună, lucru apreciat de către toţi oamenii de specialitate prezenţi la jocuri. A fost un turneu cu un nivel bun, chiar foarte bun. Au participat echipe bune, care au provenit de la diferite şcoli, unde se pune accentul pe creşterea copiilor", a declarat antrenorul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al clubului FC Bihor, Călin Cheregi.


Rezultatele turneului:

Grupa A:

Sportul Studenţesc - DVSC Debrecen 2-2 (3-4 la loviturile de departajare)
FC Bihor - Sportul Studenţesc 0-2
DVSC Debrecen - FC Bihor 1-3

Grupa B:

Dinamo - CFR cluj 2-2 (10-11 la loviturile de departajare)
Someşul Satu Mare - Dinamo 1-2
CFR Cluj - Someşul Satu Mare 2-0

Meciurile pentru clasamentul final al turneului:

Pentru locurile 5-6: Someşul Satu Mare - DVSC Debrecen 1-0
Pentru locurile 3-4: FC Bihor - Dinamo 1-0
Pentru locurile 1-2: Sportul Studenţesc - CFR Cluj 2-0