Debutul de partidă a fost favorabil gazdelor, care au pus în pericol poarta orădenilor chiar din primul minut. După ce Gâlcă l-a pus la încercare pe Fildan la prima acţiune de atac a utiştilor, în minutul 3 au urmat două cornere consecutive pentru UTA.

La ultimul, arbitrul Unimătan a considerat că Oltean a atins mingea cu mâna şi a acordat lovitură de la 11 metri. A executat Nădăban, dar mingea a şters bara din stânga lui Fildan şi a părăsit terenul.

Tot Nădăban a avut o situaţie favorabilă de a deschide scorul în minutul 6, dar mingea şutată de atacantul arădean a trecut peste transversală.

Replica orădenilor a fost timidă. În minutul 17, la o lovitură liberă de la 25 de metri, Markus a fost blocat de fundaşul Pocuca la 6 metri. Ţucudean a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 21, când l-a driblat şi pe portarul Fildan, dar a şutat în bară, după care Deaconescu a degajat îndepărtând pericolul.

Pe fondul jocului dominat de arădeni, Chindriş a şutat de la 20 de metri, însă Fildan nu s-a lăsat păcălit. A urmat imediat de contraatacul orădenilor, dar vârful de atac al echipei orădene, Markus, n-a putut relua spre poarta lui Ioime de la colţul careului mic.

La reluare, tot UTA a fost mai periculoasă şi în minutul 52 Nădăban a trimis un şut puternic de la 20 de metri peste poartă. Intrat în minutul 54, Voiculeţ, fost jucător şi la FC Bihor, a trimis periculos cu capul la primul contact cu mingea, dar Fildan a respins în corner.

UTA a deschis scorul în minutul 64, în urma unei acţiuni colective de atac în care Neagu a centrat de pe stânga şi Ţucudean, nemarcat la 8 metri, a reluat imparabil cu capul, 1-0.

În minutul 67 Chiş a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu un şut imparabil de la distanţă, 1-1.

Golul egalizator i-a determinat pe arădeni să joace mai prudent, dar nici oaspeţii nu au încercat să forţeze victoria. Şi totuşi, în minutul 80, Bîrză a pornit într-o cursă de 20 de metri, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, însă mingea a trecut pe lângă poartă. 

În minutul 88 Ţucudean a reuşit să înscrie al doilea gol, după acelaşi scenariu: centrare Neagu, cap Ţucudean şi 2-1.


"Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat, au fost momente în care au dominat jocul, dar per ansamblu ambele echipe şi-au creat ocazii de gol şi poate că un rezultat de egalitate era unul mai echitabil. Le-am spus jucătorilor mei că Ţucudean este un jucător cu potenţial şi uite că ne-a marcat ambele goluri, care ne-au adus înfrângerea. Noi avem o echipă tânără, care a simţit presiunea publicului, dar puteam tranşa soarta pertidei în favoarea nostră la ratarea lui Bîrză. Asta, în ciuda faptului că gazdele au dominat teritorial partida în cea mai mare parte a desfăşurării ei. Noi am trecut cu bine peste momentul loviturii de la 11 metri, am crezut că putem obţine un rezultat bun, dar aşa a fost să fie"

Gheorghe Ghiţ (antrenor FC Bihor)

"Am avut neşansă în prima repriză când am ratat o lovitură de la 11 metri şi câteva alte ocazii de gol. Dar am crezut în noi şi până la urmă am obţinut ceea ce ne-am dorit, victoria. Voiculeţ a intrat târziu, nu a fost pregătit, dar prezenţa lui în teren s-a dovedit a fi benefică. A dovedit că are clasă."

Roland Nagy (antrenor UTA Arad)


"Meciul" suporterilor

În jur de 30 de orădeni au ajuns la meciul de la Arad cu o întârziere de 25 de minute şi nu au văzut cele mai importante faze ale primei reprize. Sosirea acestora a dezlănţuit galeria arădeană, care i-a taxat rapid pe membrii "Peluzei Nord" cu trivialităţi.

Imediat după reluare, galeria orădeană, protejată de un mare banner pe care scria "Doar FC Bihor", a oferit timp de un minut un foc de artificii. În replică, în aplauzele publicului, galeria arădeană reacţionat imediat şi a acoperit stadionul cu un nor roşu, întins peste tot terenul de joc.


UTA Arad -FC Bihor 2-1 (0-0)

Au marcat: Ţucudean (64 şi 88) - Chiş (min. 67)

Stadion "Francisc Neuman" din Arad

UTA Arad: Ioime - Ali-Tolmbaye, Pocuca, Neagu, Pascariu - Nădăban (92 Diarra), Chindriş (76 Purece), Ignea, Gâlcă - Pecarov (54 Voiculeţ), Ţucudean.
Antrenor: Roland Nagy şi Stupar Dan

FC Bihor: Fildan, Oltean, Muscă, Deaconescu, Tegzeş - Chiş, Mădălin Popa (46 Coroian), Danci, Florean (85 Copil) - Sorian, Markuş (59 Bîrză).
Antrenori: Gheorghe Ghiş şi Marius Marinău.

Arbitri: Paul Unimătan - Ioan Onicaş (ambii Zalău) şi şi Flavius Damaschin (Timişoara)

Observatori: Marius Salomir (Cluj-Napoca) şi Cristinel Hristache (Reşiţa).

Cartonaşe galbene: Nădăban - Markuş, Danci