Sâmbătă seară, la ora 20.30 fix, Parcul 1 Decembrie s-a umplut de întuneric. Iluminatul public din parc a fost oprit, iar în jurul statuii Ostaşului Român au licărit lumânările. Pentru al cincilea an consecutiv, Oradea a sărbătorit Earth Hour sau Ora Pământului, eveniment în cadrul căruia oamenii sunt îndemnaţi să stingă luminile şi să scoată din funcţiune orice aparate electrice. Scopul acţiunii a fost de a atrage atenţia asupra problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Earth Hour Oradea a fost organizat, ca în fiecare an, de clubul Rotaract, ai cărui membri au aprins zeci de lumânări în parc şi au împărţit celor peste o sută de participanţi şi câteva torţe. Acestea s-au dovedit mai mult decât utile, căci orădenii au putut să-şi încălzească mâinile îngheţate de frig în jurul flamei.

Programul de-o oră a cuprins un moment de dans contemporan realizat de Delia Marian şi Rebeca Fekete, dar şi un scurt recital la flaut al Georgianei Mircescu. Apoi orădenii au urmărit cu interes momentele de magie făcute de celebrii Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa, iar împreună cu membrii Asociaţiei Meridian Zero s-au uitat la stele. Evenimentul s-a încheiat pe acorduri de chitară, un grup de cercetaşi cântând diferite melodii.

Cu ocazia Earth Hour, au stins luminile şi Primăria Oradea şi Teatrul Regina Maria. De asemenea, mai multe cluburi din Pasajul Vulturul Negru ori de pe strada Vasile Alecsandri au celebrat Ora Pământului, stingându-şi iluminatul publicitar şi înlocuind lumina becurilor din interior cu cea a lumânărilor.