De Rusalii, orădenii au mers în număr mare la ştranduri şi piscine. La Ştrandul Ioşia, în jurul orei 10.30, zeci de persoane formaseră o coadă întinsă pe mai mulţi metri, până în stradă. Una dintre orădencele care s-au încumetat să meargă la ştrand a reclamat BIHOREANULUI că la ora respectivă era deschisă doar o casă la intrare. 

"Ora 10.30 intrarea la Ştrandul Ioşia, o singură casă funcţională. Am stat 30-40 de minute până să intrăm. După ce s-a revoltat lumea, au mai deschis o casă", a transmis femeia, alături de un video în care a filmat cât de mare era coada din faţa celui mai vechi ştrand din Oradea. 

Contactat de BIHOREANUL, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, susţine că, de fapt, la Ioşia ar fi fost funcţionale două case de unde oamenii au putut să-şi cumpere bilete sau unde să prezinte abonamentele (în cazul pensionarilor). "Eu am fost acolo la ora 9 când s-a deschis ştrandul şi ambele case au fost deschise", a declarat şeful ADP Oradea. 

El a mai spus că este bucuros că atât de multă lume doreşte să meargă la ştrandul Ioşia şi la Aquapark-ul Nymphaea şi a respins ideea că ar fi o problemă de organizare. "De ce e coadă? Pentru că românii vor să intre toţi deodată şi pentru că vor să fie primii în apă", a spus Andrica. 

Şi Aquapark-ul Nympahea a fost asaltat duminică de orădeni şi turişti, fiind plin la capacitatea permisă de gazde: 1.400 de persoane în interior şi exterior. "Am vândut 1.000 de bilete online, iar 400 am lăsat la liber, deci au putut fi cumpărate duminică de la intrare", a precizat directorul ADP.