Trei orădence s-au prezentat marţi dimineaţă, până la ora 11.00, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, din Centrul Civic, pentru a-şi revendica premiile câştigate la prima extragere a loteriei fiscale. Iar până marţi după amiază, la ora 14, numărul câştigătorilor care s-au prezentat a Finanţe a ajuns la 35!

"Deocamdată numărul persoanelor care se prezintă la sediul Administraţiei sau la sediile din Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta ale serviciilor fiscale teritoriale nu este relevant, având în vedere că încă e sărbătoare, astfel că de mâine (n.r. – miercuri) cel mai probabil acest număr va creşte", a spus şi purtătorul de cuvânt al AJFP Bihor, Vasile Farc.

Prima extragere a loteriei bonurilor fiscale, desfăşurată luni, are premii totale de 1 milion de lei, iar câştigătore sunt bonurile emise în data de 7 februarie pentru sume cuprinse între 6,00 şi 6,99 lei. Posesorii acestor bonuri se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF din localităţile sau circumscripţiile fiscale la care sunt arondaţi, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie plătite în cel mult trei luni, după verificarea autenticităţii bonurilor de către organele ANAF. Valoarea unui premiu va fi dată prin împărţirea sumei totale a premiilor (1 milion lei) la numărul total al câştigătorilor.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie a unui număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, stabilit prin extragerea succesivă a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9, precum şi un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului pentru care se organizează loteria. În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare. Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Următoarea extragere este programată pe 17 mai.