Săptămâna trecută, asociaţiile de proprietari care au blocuri amplasate lângă şoseaua de centură pe tronsoanele cuprinse între Bulevardul Ştefan cel Mare - Podul peste Bulevardul Dacia (str. Podului) şi între strada Cazaban şi Meşteşugarilor au participat la o discuţie cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice a Primăriei.

"Întâlnirea a avut ca scop obţinerea unui punct de vedere din partea locatarilor din blocurile menţionate cu privire la montarea panourilor fono-absorbante. Aceste panouri antifonice sunt prevăzute cu elemente absorbante de zgomot, au înălţimea de 3 metri şi ar urma să fie montate la limita carosabilului, pentru a proteja locatarii de zgomotul generat de traficul auto de pe şoseaua de centură", se arată într-un comunicat trimis marţi de municipalitate.

La întâlnire, preşedinţii şi administratorii de asociaţii de proprietari au convenit împreună cu reprezentanţii Primăriei ca până la data de 4 iunie 2010 să formuleze în scris către Direcţia Tehnică un punct de vedere privind solicitarea sau refuzul de a monta panourile respective.

Panourile fono-absorbante sunt parte componentă a lucrărilor de centură şi sunt finanţate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Dacă locatarii se vor pronunţa pentru montarea lor, Primăria va comunica CNADNR rezultatul consultării, solicitând totodată realizarea lucrărilor aşa cum au fost prevăzute în proiect.