Concomitent în zeci de oraşe din ţară şi din străinătate, la Oradea se anunţă sâmbătă un protest împotriva defrişărilor ilegale de păduri. Manifestarea este programată pentru ora 16, pe pietonala Republicii, în zona grupului statuar Holnaposok.

Organizat de un tânăr orădean, Ovidiu Drobotă, protestul a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook. "Am creat un eveniment pe Facebook, după ce am citit nişte dezvăluiri privind defrişările ilegale din ultimii 13 ani. Aşa am decis că trebuie să protestăm faţă de tăierile ilegale de păduri. Rapid s-au alăturat oameni din toată ţara şi din străinătate", a explicat tânărul pentru BIHOREANUL.

Până miercuri, pe Facebook s-au anunţat proteste, pe lângă Oradea, în Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Sighişoara şi multe altele, dar şi în oraşe europene precum Dublin, Madrid, Copenhaga, Munchen ori Paris.

La evenimentul creat pentru Oradea şi-au anunţat participarea peste 1.800 de persoane, însă greu de crezut că atât de mulţi vor ieşi sâmbătă în stradă. "Dacă ies o treime, sunt mulţumit", a mai spus Drobotă.