Orădenii sunt chemaţi să participe la o acţiune de masă în cadrul campaniei Ice Bucket Challenge, sâmbătă, de la ora 13, în parcarea Hotelului Ramada. Evenimentul este organizat de fabrica locală de gheaţă Icelandia.

"Avem materia primă la îndemână, aşadar am zis să organizăm un Ice Bucket Challenge de masă. La faţa locului va fi o urnă, unde toţi cei care vor dori să participe vor fi invitaţi să doneze pentru cercetările în domeniul sclerozei laterale amiotrofice, cât pot şi doresc, dar un minim de 5 lei", a afirmat Florin Pleşca, proprietarul fabricii de gheaţă.

Ulterior, banii vor fi depuşi în contul cercetării în domeniul ALS. La faţa locului, organizatorii se pregătesc să ducă circa o tonă de apă şi tot atâta gheaţă. De asemenea, aceştia vor pune la dispoziţie şi găleţi. "Ne vom sincroniza să turnăm toţi deodată apa", a mai precizat reprezentantul Icelandia.

"ALS Ice Bucket Challenge" este o campanie de donaţii, iar zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă în cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apă rece s-au numărat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake, George Bush, dar şi fotbaliştii Cristiano Ronaldo, David Beckham, antrenorul Jose Mourinho şi tenismenul Novak Djokovic.