Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea "Adormirea Maicii Domnului", cunoscută popular sub denumirea de "Sfântă Mărie", orădenii sunt invitaţi duminică la pelerinaj. La eveniment vor participa episcopii romano-catolic Bocskei Laszlo şi greco-catolic Virgil Bercea.

Pelerinajul va începe duminică, de la ora 17, cu Paraclisul Maicii Domnului urmat de Sfânta Liturghie. La ora 19 va avea loc procesiunea cu Statuia Maicii Domnului de la Fatima, prin oraş, de la Mănăstirea Franciscană greco-catolică Maica Domnului de pe strada Corneliu Coposu, 2A la Bazilica Romano-Catolică "Sf. Maria" de pe Şirul Canonicilor nr. 2.

"Din 2007, anul în care ne-a fost retrocedată catedrala din Oradea, are loc o întâlnire tradiţională cu episcopul locului de Adormirea Maicii Domnului", se arată într-un comunicat de presă semnat de Preotul Paroh Mihai Vătămănelu.

Sărbătorirea Ridicării la cer a Fericitei Fecioare Maria va continua şi luni, de la ora 12 până la 22, când la Mănăstirea Franciscană greco-catolică Maica Domnului vor avea loc mai multe liturgii rugăciuni şi rozarii.

Data de 15 august marchează, atât pentru Biserica Ortodoxă cât şi pentru cea Catolică, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, adică a morţii şi a ingropării Fecioarei Maria şi a înălţării sale la cer.

Pentru creştini este un eveniment tainic, reprezentând faptul că Fecioara Maria, cea din care s-a întrupat Iisus Hristos, a fost ridicată, după moarte, cu trupul la cer, pentru a fi alături de Fiul Ei.