Comunitatea pasionaţilor de skateboard din Oradea, adunată pe site-ul www.slalom.ro, organizează primul eveniment greenskate din România în oraşul de pe Crişul Repede.

Acţiunea va avea loc duminică, de la ora 14, şi presupune o plimbare pe malul Crişului cu mijloace nepoluante, adică skateboard, role sau bicicletă. La nivel mondial, evenimentele Greenskate promovează şi încurajează impactul mic al skateboard-urilor asupra mediului înconjurător, încercând să determine cât mai mulţi oameni să le folosească precum mijloace de transport.

După cum e anunţat pe site-ul organizatorilor, Greenskate din Oradea va începe în faţa statuii lui Mihai Viteazul din centrul oraşului, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să participe. "La 14.30 pornim într-o plimbare pe malul Crişului spre podul Decebal şi înapoi, iar la ora 15.30 pornim spre Ciuperca la o sesiune de slide şi un picnic până la ora 17", se arată în anunţul organizatorilor.

Totodată, participanţii trebuie să aibă pe ei cel puţin un obiect vestimentar de culoare verde, arătându-şi altfel respectul şi dragostea faţă de ecologie, natură şi skate. Organizatorii le mai cer orădenilor să poarte cască, pentru protecţia lor.