Mai multe ONG-uri şi culte creştine de diferite confesiuni din Oradea se raliază la un eveniment naţional: Marş pentru viaţă.

Scopul acestui marş este "afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii".

În Oradea, marşul anti avort va avea loc sâmbătă, de la ora 11, începând de la Primăria Oradea. Apoi, participanţii vor merge pe traseul strada Republicii - Prefectură - podul Intelectualilor - Parcul 1 Decembrie. La destinaţie, va avea loc un program artistic, susţinut de tineri din diferite culte religioase.

În timpul marşului va fi lansat un manifest adresat societăţii şi clasei politice, document prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială.