Festivalul Luminii se va desfăşura sâmbătă seară, între orele 20:30 şi 23, sub sloganul "Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte". "Evenimentul se întâmplă simultan în Timişoara, Cluj, Oradea şi Bucureşti, la iniţiativa Cercetaşilor României", a precizat Sergiu Boldor, organizatorul evenimentului la Oradea.

Potrivit acestuia, sâmbătă, între orele 21 şi 23, luminile în parc se vor stinge şi vor fi aprinse, în schimb, 10.000 de lumânări. Scopul festivalului este "de a redescoperi valorile spirituale neglijate de societatea contemporană, care să aibă impact asupra comunităţii locale".

"Evenimentul se adresează fiecărui individ în parte, datorită laturii spirituale a acestuia, prin care se doreşte eliberarea de stres şi revenirea la valori precum încrederea în sine, în ceilalţi, altruismul şi optimismul", a mai arătat Boldor.

La Oradea, evenimentul se desfăşoară la iniţiativa organizaţiei locale a Cercetaşilor României, în parteneriat cu Primăria Oradea, Asociaţia D'Art, Rotaract, RRA şi Ecotop, iar la manifestare sunt aşteptate aproximativ 800 de persoane.

Participanţii la eveniment vor beneficia de o gamă largă de activităţi, printre care: muzică, fotografie, desen, artă teatrală, dans şi magie.

Chiar dacă majoritatea evenimentelor sunt concentrate între orele 20.30 şi 23, festivalul va fi deschis încă de după amiaza, de la ora 17, când, pe aleile din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, vor fi vernisate expoziţii de fotografii, artă reciclată ori afişe.