În prima săptămână de colectare selectivă la casele din Oradea, RER Ecologic Service a ridicat circa 7 tone de deşeuri reciclabile.

Deşi cantitatea nu e foarte mare, conducerea operatorului licenţiat de salubritate e mulţumită de primul rezultat, mai cu seamă că s-a dovedit că orădenii care stau la case sunt mai disciplinaţi decât cei de la bloc. Asta pentru că cele 7 tone de reciclabile au fost, în mare măsură, numai reciclabile, nu şi deşeuri menajere, care se regăsesc din plin în pubelele şi containerele pentru colectarea selectivă de la asociaţiile de proprietari.

De la orădenii care locuiesc pe malul drept al Crişului Repede, patru utilaje ale RER au colectat 2,95 tone de reciclabile, iar de la cei care locuiesc pe malul stâng al oraşului 3,92 tone. În aceeaşi săptămână, de la asociaţiile de proprietari, care au ca zi de colectare a reciclabilelor miercurea, s-au strâns 13 tone. "Acestea au fost cam amestecate cu deşeuri menajere, în timp ce cantitatea colectată de la case a fost ", precizează directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Programul de colectare a reciclabilelor a fost comunicat fiecărui orădean care locuieşte la casă prin fluturaşi distribuiţi de angajaţii RER. Cei care stau pe malul drept au următoarea colectare luni, 24 ianuarie, iar apoi o dată la două săptămâni, tot în ziua de luni. Cei de pe malul stâng trebuie să scoată sacii galbeni în stradă vineri, 28 ianuarie, iar în continuare tot vinerea, din două în două săptămâni.