Temperaturile ridicate sunt şi mai greu de suportat pentru orădenii care locuiesc în centrul oraşului, în zona străzilor Mihai Eminescu, Roman Ciorogariu, Republicii şi Parcul Traian.

Un cititor al BIHOREANULUI a reclamat că, pentru a cincea zi la rând, au parte de pene de curent care se întind pe durata câtorva ore, timp în care, evident, nu pot porni aparatele de aer condiţionat sau ventilatoarele. Mai mult, mâncarea riscă să li se strice în frigidere.

Cei mai afectaţi sunt vârstnicii, care se tem că, dacă li se face rău, nici măcar nu vor putea fi salvaţi: fără curent, interfoanele din clădiri nu funcţionează.

„Bunica mea are 85 de ani şi e cardiacă. Azi se află în a cincea zi cu pene de curent de ordinul orelor, fix la mijlocul zilei, în condiţiile în care Oradea trece prin multiple coduri galbene şi portocalii de caniculă. Dacă i se întâmplă ceva, cine e de vină? Nici cei de la salvare nu ar putea intra în imobil, deoarece interfonul nu merge dacă nu este curent”, a povestit bărbatul, pentru BIHOREANUL.

Miercuri, curentul s-a întrerupt în jurul orei 13, iar oamenilor care au reclamat problema la dispeceratul Electrica li s-a spus că întreruperea va dura până în jurul orei 17. „Fix când e mai cald, ei sunt fără curent. Dacă fac lucrări, de ce nu le fac dis de dimineaţă?”, a mai reclamat orădeanul.

Electrica

Întreruperea energiei a fost semnalată miercuri şi pe site-ul companiei ca fiind una neplanificată, aşa că în zonă există o avarie, posibil provocată de suprasolicitarea reţelei de energie electrice.

Pe cei rămaşi fără curent, explicaţiile nu-i ajută deloc. „Mie mi se pare că noi, oamenii de rând, suntem realmente luaţi de fraieri şi oricine poate să facă orice în faţa noastră, că nu avem nicio armă legală cu care ne putem apăra. Eu, sincer, nu înţeleg de ce remedierile nu se pot face la 4, 5 sau 6 dimineaţa, când lumea nu moare de cald”, a mai spus reclamantul.