Membrii Parlamentului European al Tinerilor România (EYP România), printre care şi orădeni, au participat în perioada 28 iunie - 8 iulie la Balkan's Exchange Forum 2011, care va avea loc pe Riviera Mării Negre, în Bulgaria şi în Constanţa, sub motto-ul "Yes, we can overcome the Crisis!".

În cadrul evenimentului, participanţi din România (printre care şi tineri din centre de plasament, rromi, tineri cu handicap locomotor), Bulgaria, Germania, Grecia, Turcia au propus soluţii pentru criza globală, în special în zona Balcani. "La finalul forumului, delegaţii au susţinut în Adunarea Generală moţiuni pentru rezoluţii după modelul Parlamentului European. Temele abordate în comitetele de lucru au fost legate de criza globală şi în aria Balcani şi efectele acesteia asupra pieţei forţei de muncă, educaţiei şi voluntariatului", se arată în comunicatul organizatorilor.

"Moţiunile de rezoluţie vor fi comunicate în etapa de diseminare şi follow-up a proiectului de Laszlo Andor, Comisar European pentru forţa de muncă, afaceri sociale şi incluziune socială, patronul onorific al evenimentului", se mai precizează în informarea membrilor din Parlamentul European al Tinerilor.

Balkan's Exchange Forum 2011 a inclus acţiuni de team-building, committee work, masa rotundă cu experţi pe tema voluntariatului şi a crizei globale în Constanţa şi simularea unui târg de forţă de muncă pentru tineret.

Totodată, românii le-au arătat colegilor europeni o parte din tradiţiile, cultura şi specialităţile gastronomice ale ţării, având şi ei posibilitatea să descopere aspecte ale culturii celorlalte ţări participante, în cadrul evenimentului Balkan's Exchange Village.

În cadrul forumului, s-a organizat un concert de muzică clasică pus în scenă chiar de delegaţii cu aptitudini muzicale, dar şi competiţii de fotbal, volei, tenis şi înot. Balkan's Exchange Forum 2011 a fost organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul "Youth in action".