Federaţia Student Pro a lansat, marţi, orădenilor, un apel umanitar de colectare a unor bunuri materiale pentru sinistraţii din Moldova, rămaşi fără case şi fără agoniseală în urma inundaţiilor. Până joi la orele amiezii, locuitorii oraşului de pe Criş au lăsat la cortul de lângă statuia lui Mihai Eminescu peste 150 de saci de haine, cinci saci de pantofi, detergenţi de vase, saltele, cinci saci cu pături, vase de oţel, dar şi un aspirator şi un televizor.

"Partea cea mai bună este că toate hainele ce au fost aduse sunt în stare impecabilă, nedeteriorate, spălate şi împăturate", a spus Raul Derecichei, preşedintele Student Pro. Un lucru de admirat la orădeni, deoarece presa centrală a relatat nenumărate cazuri în care românii au donat pentru sinistraţi nu lucruri folositoare, ci degradate şi deteriorate, care cel mai probabil nu le mai încăpeau prin dulapuri.

În plus, unii orădeni au lăsat voluntarilor Student Pro numerele de telefon şi ce obiecte au de donat, dar pe care nu le pot duce la centrul de colectare. "De pildă, un domn vrea să doneze o canapea, dar deocamdată nu avem o dubă cu care să mergem după ea. Dacă există vreun voluntar care ar putea să ne ajute ar fi perfect", a mai spus Derecichei.

Toate aceste obiecte adunate vor porni vineri cel mai probabil spre judeţul Bacău, într-o localitate pe care studenţii orădeni o vor stabili împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie, parteneri în această acţiune.