Potrivit unui comunicat transmis de Primărie, la Oradea, încasarea impozitelor se va face abia începând din 18 ianuarie, pentru ca funcţionarii să poată finaliza operaţiunile de închidere şi deschidere de an financiar 2009-2010. "Cei care vor achita integral impozitul pe proprietăţi pentru anul 2010 până la data de 31 martie 2010 vor beneficia de o reducere de 8%. Plata debitelor restante şi a amenzilor de circulaţie în 48 de ore se va realiza prin intermediul Sistemului de Plăţi Online de pe site-ul Primăriei municipiului Oradea (www.oradea.ro) sau prin unităţile Direcţiei de Poştă şi prin unităţile C.E.C", se mai arată în comunicat.

Totuşi, în perioada 4 - 18 ianuarie, funcţionarii Primăriei vor încasa taxe fără debit (taxe timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, avizelor şi autorizaţiilor de orice fel şi amenzi de circulaţie plătite în 48 de ore), la camera 14, de la parter. Contribuabilii care solicită în această perioadă certificate fiscale fără datorii, dar nu şi-au achitat obligaţiile fiscale până la 30 decembrie, o pot face prin virament bancar. Lista conturilor se poate găsi pe site-ul www.oradea.ro, la secţiunea "Informaţii de interes public/Taxe şi impozite locale".

Totodată, declaraţiile fiscale de clădiri şi terenuri vor fi preluate la C.I.P, camera 23, iar cele de auto la camera 7 - persoanele juridice - respectiv camera 9 - persoanele fizice, acestea urmând să fie prelucrate după 18 ianuarie. "Vizarea fişelor de înmatriculare auto se va realiza sub rezerva depunerii declaraţiilor pentru stabilirea taxei auto însoţită de documentele primare aferente", se mai arată în comunicatul Primăriei.

Din 18 ianuarie, încasarea impozitelor şi a tuturor taxelor datorate bugetului local se va relua la camera 14, situată la parterul Primăriei Oradea, prin intermediul Sistemului de Plăţi Online de pe site-ul www.oradea.ro, prin unităţile Direcţiei de Poştă, precum şi prin unităţile CEC.