Recent inaugurata grădină publică Ciuperca şi-a schimbat deja aspectul. Ninsoarea care a început să cadă luni peste Oradea a acoperit dealul în alb, iar din punctele de belvedere amenajate se dezvăluie oraşul alb.

Muncitorii RER Ecologic Service au curăţat promenada de zăpadă, aşa că dealul este un loc numai bun pentru o plimbare. Scările făcute din plăci antiaderente îşi fac treaba, aşa că niciun plimbăreţ nu riscă să alunece.

Pasarela metalică de peste căile ferate şi drumul expres este la rândul ei curăţată de zăpadă, iar muncitorii au împrăştiat aici şi nisip şi sare, să se asigure că nu îngheaţă.

De altfel, marţi înainte de ora prânzului pe promenadă erau orădeni care urcau sau coborau dealul. Vântul aspru din vârf i-a făcut însă să nu zăbovească prea mult. S-au mulţumit să privească pentru câteva minute panorama oraşului nins, iar apoi s-au grăbit să se adăpostească la căldură.

Prognoza meteo arată că şi miercuri va ninge în Oradea. În weekend, însă, meteorologii prevestesc ploi.

VOCEA STRĂZII:

Ce părere aveţi despre amenajarea grădinii de pe Dealul Ciuperca? Ce vă place şi ce nu vă place?

Aceeaşi problemă, şi la Ciuperca, şi pe drumul expres: lipsesc parcările. Este foarte greu de găsit un loc de parcare, iar Primăria trebuie să găsească o soluţie.

Geo Semro

Grădina Ciuperca duce lipsă de parcări şi de o lege pentru interzicerea fumatului şi a accesului animalelor în zonele de interes public.

Valentina Mihăiţa Sabău

Terasa din vârf o făceam mai mare. Atunci când se vor pune mese şi bănci, locul rămas între ele va fi foarte mic. În rest, impecabil!

Benny Bondea

Din punctul meu de vedere, pasarela de acces de peste şosea are un aspect mult prea industrial pentru o zonă de agrement.

Papi Dinu

Nu-mi place că nu are acces pentru persoane cu dizabilităţi sau rampe pentru cărucioarele copiilor. Măcar pe jumătate de traseu era bine să fie.

Anda Berce

Sunt puţine coşurile de gunoi, iar toboganele nu-şi au nici locul, nici rostul acolo, toate opresc persoanele pe alei. În plus, n-ar strica amenajarea unei parcări.

Cristian