În parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului ADDePT Bihor şi Primăria Oradea, compania de credite de consum Provident Financial România a lansat programul "Fiecare parc are povestea lui", prin care orădenii sunt invitaţi să decidă care este parcul din oraş care are cea mai mare nevoie de reamenajare.

Astfel, între 3 şi 18 septembrie, orădenii sunt îndemnaţi să intre pe site-ul www.parcultau.ro şi să aleagă una din cele trei propuneri de amenajare, alese împreună cu funcţionarii Primăriei: crearea unui loc de joacă în cartierul Dragoş Vodă, reamenajarea locului de joacă din parcul Ghioceilor sau crearea unui loc de joacă pe strada Sovata. "Locul de joacă care va primi cele mai multe voturi din partea comunităţilor locale va fi reamenajat în octombrie printr-o finanţare asigurată integral de Provident. În plus, compania se va implica activ în reamenajarea parcului câştigător cu peste 30 de voluntari", se arată într-un comunicat remis luni de Provident.

"Suntem bucuroşi să putem contribui la dezvoltarea comunităţilor în care clienţii, agenţii şi angajaţii noştri trăiesc şi lucrează. Acest proiect s-a născut la iniţiativa angajaţilor noştri care îşi doresc să participe activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile pe care le deservesc. Voluntariatul face parte din modul prin care înţelegem să fim o companie responsabilă. Peste 900 de angajaţi şi agenţi s-au implicat în 2011 ca voluntari în astfel de acţiuni, o bună parte fiind iniţiate chiar de ei", a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Provident a început acest program în 2010, până acum fiind amenajate 5 parcuri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova şi Târgu Mureş. În Cluj Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.