Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, şi Primăria Oradea demarează o nouă acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la colectarea selectivă a deşeurior.

Deodată cu facturile de salubritate, orădenii vor primi şi un pliant în care sunt explicate noţiunile de bază ale colectării selective, dar şi avantajele pe care le are pentru mediul înconjurător şi respectarea regulilor de colectare selectivă a deşeurilor.

În pliante e precizat inclusiv ce tip de deşeuri pot fi reciclate (hârtie, carton, plastic, PET-uri, sticlă, aluminiu) şi cum se strâng acestea (adică în recipientele cu capac galben pentru orădenii care stau la bloc ori în sacii de aceeaşi culoare pentru cei care stau la case). Sunt definite şi tipurile de deşeuri care se se încadrează la fracţia umedă şi la fracţia uscată şi ce se obţine din reciclarea acestor deşeuri.

Colectarea selectivă a deşeurilor presupune adunarea separată de către orădeni a gunoaielor menajere şi a celor reciclabile. Deşeurile ce pot fi valorificate sunt ridicate de RER Ecologic Service cu autospeciale care colectează doar acest tip de deşeuri, iar apoi predate staţiei de sortare a oraşului, administrată de Eco Bihor. Aici, deşeurile sunt balotate şi predate apoi spre valorificare.