Primăria municipiului Oradea organizează sâmbătă o acţiune de curăţenie la care invită toţi orădenii. Începând de dimineaţă, de la ora 9, agenţii Poliţiei Comunitare şi angajaţii Direcţiei Tehnice din Primărie doresc să igienizeze malul drept al Crişului Repede în Parcul Libertăţii, dar şi malurile Crişului dintre Podul Dacia şi Podul Decebal.

"Acţiunea de curăţenie vine în sprijinul proiectului "Let's Do It, România" - Curăţenie în toată ţara într-o singură zi, proiect derulat sub egida Ministerului Mediului şi Pădurilor", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Totuşi, acţiunea municipalităţii nu poate fi înscrisă în acest proiect naţional, întrucât "Let's Do It, România" promovează igienizarea arealelor naturale ale ţării, precum pădurile sau malurile râurilor aflate în afara localităţilor. De altfel, în ghidul proiectului curăţenia oraşelor este trecută ca un "non-obiectiv", alături de curăţenia pe proprietăţi private şi de curăţarea gropilor ilegale de deşeuri.

Sâmbătă, pe 25 septembrie, toţi românii sunt invitaţi la ampla acţiune de voluntariat "Let's Do It, România", care a presupus în primă etapă cartografierea mormanelor de gunoaie din judeţele ţării. În Bihor au fost identificate sute de depozite ilegale de deşeuri, majoritatea în partea de sud a judeţului. Asta pentru că majoritatea voluntarilor înscrişi în proiect sunt din această zonă.

Cei care doresc să se implice sâmbătă în acţiunea naţională, pot să ia legătura cu coordonatorul judeţului Bihor, Şerban Bârlău, fie pe adresa de e-mail serban-barlau@letsdoitromania.ro fie la numărul de telefon 0746.103.272.