Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române va fi sărbătorită şi la Oradea, în organizarea Prefecturii Bihor şi a Garnizoanei locale, printr-o serie de ceremonii programate să se desfăşoare începând cu ora 10.00 la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie.

Defilare şi expoziţie

După întâmpinarea oficialităţilor de către o gardă de onoare, Imnul Naţional va fi interpretat de cântăreaţa de muzică populară Ioana Urs, iar preoţii unităţilor militare din oraş vor oficia un Te Deum, urmat de alocuţiuni ale comandantului Garnizoanei şi unui istoric militar. 

Cel mai apreciat moment, cel al defilării detaşamentului de onoare, este programat în jurul orei 10.55, după festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi flori la Statuia Ostaşului Român.

Ulterior ceremoniei, orădenii sunt invitaţi să viziteze o expoziţia de prezentare de armament şi tehnică militară pe platoul din spatele statuii.

Cu porţile deschise

Tot de Ziua Armatei Române, Centrul 54 Comunicații RMNC îşi deschide porţile, la sediul unității de pe Calea Armatei Române nr. 24/A, unde orădenii vor putea face o vizită pentru a vedea tehnica de comunicaţii şi armamentul din dotare, dar şi pentru a lua cunoştinţă de oferta educaţională a Ministerului Apărării pentru anul de învăţământ în curs.

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul este permis pe baza prezentării unui act de identitate (doar în cazul persoanelor adulte).