În cadrul unui proiect transfrontalier realizat de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Bihor şi Centrul de cercetare şi formare Turr Istvan din Debrecen, sâmbătă şi duminică, la Lotus Center va avea loc târgul "Turism Expo 2012".

Evenimentul, care se va desfăşura la parterul mallului, va avea 60 de standuri care vor găzdui ofertele turistice ale proprietarilor de pensiuni şi hoteluri din zonele turistice din Bihor şi Hajdu Bihar. "Vizitatorii vor putea afla ofertele de iarnă din fiecare zonă, iar unităţile de cazare vor prezenta şi atracţiile turistice din zona lor. În plus, la Turism Expo şi Primăria Oradea şi Direcţia de Dezvoltare", a declarat Şerban Morcan, directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

La Turism Expo 2012 vor exista şi mai multe momente artistice pregătite pentru cei interesaţi. Sâmbătă, după deschiderea oficială, la ora 12.30, Casa de Cultură Beiuş va pune în scenă un spectacol cu cântece şi dansuri populare, urmat, de la ora 13.30, de reprezentaţii de teatru pentru copii cu actorii de la Trupa Arcadia. După o pauză mai lungă, de la ora 17, vor urma reprezentaţii date de Şcoala de Arte Francisc Hubic (balet şi dans modern), solista Carla Marin, formaţia ungurească Galagonya Neptanc Egyuttes, folkiştii Mălina Petruşe şi Călin Vlăduţ şi trupa de dans a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu.

Duminică, de la ora 17, la Turism Expo, vor cânta soliştii Meda Music, Ansamblul Profesionist Crişana şi, din nou, Galagonya Neptanc Egyuttes.

Turism Expo 2012 este organizat în cadrul unui proiect transfrontalier mai amplu numit "Cunoştinţe nelimitate - Cooperare pe piaţa muncii în domeniul turismului".

Finanţat în cea mai mare parte prin Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul are ca obiectiv facilitarea dezvoltării furnizorilor de cazare pe de o parte şi alta a frontierei. Pe lângă Turism Expo, acesta mai cuprinde şi elaborarea unui ghid de bune practici în domeniul turismului, organizarea unor cursuri specifice de calificare şi organizarea unei conferinţe tematice în domeniul turismului. Contribuţia nerambursabilă este în valoare de 163.863 de euro.