Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea va găzdui, miercuri seara, unul dintre cele mai importante jocuri ale campioanei României la polo din acest an, CSM Digi Oradea. În cadrul etapei a IV-a a grupelor Ligii Campionilor, orădenii vor primi replica celor de la Galatasaray Istanbul, o echipă întărită în acest an.

Campionii României vor încerca să obţină primele puncte în actuala ediţie a Ligii Campionilor Europeni, puncte esenţiale pentru tentativa de calificare în primăvara europeană.

"Ne aşteaptă un joc important şi tocmai de aceea am decis să lăsăm intrarea liberă pentru spectatori la acest meci. Am avut aceeaşi politică şi la meciul de baschet cu Gaz Metan Mediaş şi am văzut ce multă lume a fost prezentă la meci. Sperăm că spectatorii orădeni vor fi într-un număr la fel de mare şi la jocul echipei de polo, care este foarte important, unul dintre cele mai importante din acest an", a declarat directorul CSM Oradea, Florin Birta.

În pofida faptului că este conştient că echipei orădene nu-i va fi deloc uşor în acest meci, Alexandru Matei consideră că CSM porneşte totuşi cu prima şansă. "La meciurile de acasă putem spune că plecăm de acum cu prima şansă în confruntările din Liga Campionilor. În afară de Szeged, celelalte patru echipe sunt apropiate valoric, iar acasă trebuie să ne valorificăm avantajul bazinului propriu", a spus Alexandru Matei, care a mai declarat că a venit de la Bucureşti la Oradea fiindcă i-a plăcut proiectul de aici.

"Jocurile Olimpice reprezintă momentul de apogeu pentru fiecare sportiv. Cum eu am participat acum la acestea, nu-mi rămâne decât să doresc să mă afirm şi cu echipa de club în cupele europene, iar aici la Oradea este singurul loc din ţară unde se poate spera la aşa ceva. Echipa noastră este un fel de Oltchim al polo-ului românesc. Cât despre joc, sper să reuşim să-i învingem pe turci, care s-au întărit considerabil acum şi au şase străini în lot, care evoluează doar în Liga Campionilor", a conchis Matei.

La rândul său, un alt component de bază al CSM-ului, dar şi al echipei naţionale, Andrei Buşilă, consideră că şansele de calificare pentru primăvara europeană sunt aproximativ egale pentru toate cele patru echipe, în afară de Szeged. "Exceptând echipa maghiară, care este peste celelalte competitoare, noi, Partizan, Galatasaray şi Spandau Berlin, avem şanse egale. Putem încheia oricare şi pe locul II, dar şi pe V. De aceea este foarte important să obţinem victorii în meciurile de acasă. Sper ca partida cu Galatasaray, care se anunţă foarte dificilă, să ne aducă totuşi primul succes în grupă", a declarat Andrei Buşilă.

Pentru formaţia orădeană jocul de miercuri reprezintă cel de-al treilea meci din Grupa D a competiţiei, după înfrângerile cu 9-14 cu Szeged, de la Oradea, şi 7-8 cu Partizan, de la Belgrad.

În schimb, echipa turcă, care are în componenţă 6 stranieri, proveniţi din Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Statele Unite, stă mai bine în clasament, după punctul câştigat în Serbia şi victoria de acasă, cu Spandau Berlin.

Partida dintre CSM Digi Oradea şi Galatasaray Istanbul, din grupele Ligii Campionilor Europeni la polo, programată de la ora 20, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu," va fi transmisă în direct de canalul Digi Sport.