Parcul 1 Decembrie va deveni locul unui mare picnic, în perioada 16-18 iunie, când orădenii sunt invitaţi să iasă la gustări, relaxare, precum şi la o serie de concerte susţinute de tinere formaţii rock, jazz şi indie. În programul evenimentului au fost incluse şi proiecţii de filme. 

Hai la picnic!

"Hai să ieşim împreună din casă, cu mic cu mare, să ne bucurăm împreună de soare, de muzică, de jocuri pe iarba verde din parc, dar mai ales de compania celor dragi, pentru că The Big Picnic este un festival pentru întreaga familie!", au transmis organizatorii.

Prima ediţie The Big Picnic va avea loc în perioada 16-18 iunie 2017, în Parcul 1 Decembrie din Oradea şi îşi propune să revitalizeze spiritul cultural al oraşului prin programul, decorul şi activităţile sale.

În viziunea organizatorilor, festivalul este un "call-to-action" către publicul local de a-şi folosi parcul şi spaţiul verde la potenţialul lui maxim. Publicul este aşteptat vineri, 16 iunie, începând cu ora 16.00 până seara târziu, iar sâmbătă şi duminică, 17 – 18 iunie, începând cu ora 12.00. Intrarea este liberă.

Picnic "essentials"

În cele trei zile de festival, Parcul 1 Decembrie va fi redefinit ca spaţiu de întâlnire între generaţii şi va găzdui concerte jazz, blues, indie şi electro. Pe scena The Big Picnic vor urca Baby Elvis, JazzyBit, The Kryptonite Sparks, Butterflies in My Stomach şi Moonlight Breakfast.

În parc va fi amenajată o zonă de relaxare pentru cel mai mare picnic din Oradea, unde vor fi întinse hamace şi pături şi unde vor fi proiectate filme. Va mai fi, de asemenea, o zonă dedicată copiilor cu animatori şi activităţi educative, o zonă pentru mâncare (standuri cu gustări, răcoritoare, băuturi). The Big Picnic este susţinut de Primăria Oradea şi Visit Oradea.