Anual, Asociaţia Lions Club 22 organizează o tabără pentru copiii bolnavi de diabet, în care diferiţi micuţi cu vârste între 8 şi 14 ani din Bihor merg în excursie alături de medici şi asistente, pentru a-i ajuta să aibă parte de o viaţă normală. Pentru a strânge banii necesari taberei din vara viitoare, asociaţia organizează miercuri seară un concert caritabil.

Astfel, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, Quartetul Intermezzo şi Septetul Antonio Cafe vor susţine un concert de muzică clasică, pentru toţi cei care doresc să sprijine demersul ONG-ului. Preţul unui bilet de intrare este de 25 de lei, iar în interior vor exista şi urne pentru donaţii. Toţi banii vor fi folosiţi pentru tabăra micuţilor, garantează organizatorii.

Tot miercuri seară, orădenii vor putea participa şi la un concert de muzică jazz, organizat de Casa de Cultură a Oradiei şi site-ul Muzica de Vest. Concertul olandezilor de la Ab Baars Trio, alături de new-york-ezii Fay Victor şi Vincent Chancey, este inedit pentru întreaga Românie, întrucât trioul aniversează 20 de ani de activitate, însă se află pentru prima oară în ţara noastră.

"E un altfel de jazz. Nu e jazz-ul de cafenea, de main-stream, e o muzică ce spune anumite probleme. O muzică creativă", a explicat marţi, într-o conferinţă de presă, George Staicu, unul din fondatorii site-ului co-organizator. Potrivit lui Staicu, concerte similare, susţinute de alţi artişti, au mai avut loc la Oradea, iar publicul le-a gustat. Drept urmare, organizatorii sunt convinşi că şi concertul de miercuri de la ora 20, de la Casa de Cultură a Oradiei, va avea priză la public.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei, tichetele putând fi achiziţionate de la Casa de Cultură a Municipiului, înainte de concert.