Fundaţia Umanitară NAD, care a înfiinţat prima grădiniţă Waldorf din Oradea, invită toţi orădenii la Ziua Pedagogiei Waldorf.

Astfel, părinţi şi copii deopotrivă sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11, în sala mare de la etajul clădirii din Orăşelul Copiilor, unde profesoara Elena Mariana Voiculescu, de la Liceul Teoretic Waldorf Bucureşti va purta discuţii libere cu părinţii interesaţi de această alternativă şi va desfăşura activităţi artistice specifice cu copiii prezenţi. Intrarea la eveniment este liberă.

Fundaţia şi-a propus şi să reia aceste întâlniri o dată pe lună, astfel că orădenii vor fi aşteptaţi să dezbată despre pedagogia Waldorf şi pe 29 martie, 20 aprilie, 18 mai, respectiv 15 iunie.

Pe de altă parte, aceeaşi fundaţie organizeză cursul "Şcoala părinţilor", un curs ce se adresează cadrelor didactice, părinţilor, bunicilor şi oricărui adult care doreşte să cunoască mai bine alternativa Waldorf. Participarea la curs costă 25 de lei, iar prima întâlnire va avea loc pe 22 februarie, de la ora 17, în Orăşelul Copiilor.

În pedagogia Waldorf se pune preţ pe dezvoltarea spirituală a copiilor şi pe abilităţile lor practice, pedagogii folosindu-se de mijloace nonconformiste. De regulă, metodele folosite de aceştia sunt artistice, cu foarte multe jocuri, determinându-i pe copii să descopere singuri la ce sunt buni şi ce le place să facă.