Cercetaşii orădeni şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret invită toţi orădenii la cea de-a treia ediţie a Festivalului Luminii, care va avea loc sâmbătă, de la ora 21 în Parcul 1 Decembrie.

Festivalul se va întâmpla simultan în peste 20 de oraşe ale ţării şi are ca scop redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte, oferind o atmosferă calmă şi plină de activităţi culturale.

Pentru prima oară în istoria locală a festivalului, organizatorii au obţinut acordul municipalităţii pentru a stinge becurile electrice din parc, astfel că zona va fi luminată doar de cele 12.000 de lumânări pe care cercetaşii le vor aprinde cu orădenii.

Toţi cei care vor alege să-şi petreacă seara de sâmbătă la festival vor putea participa la diferite evenimente culturale. Pe partea muzicală, îi vor putea asculta pe elevii de la Şcoala generală Oltea Doamna cântând folk, pe trupa Ad Hoc cântând muzică medievală sau pe soliştii Lucian Simon, Mihaela Simai sau Mihai Todoran. Adrian Ştefănuţi va prezenta monologul "Calculelele", o adaptare după Dan Mihăescu, iar diferiţi artişti vor vernisa expoziţii pe tema "Frumuseţea lucrurilor mărunte". Totodată, Asociaţia D'Art va prezenta o colecţie vestimentară realizată din materiale reciclabile.

Trupa Gladius Dei din Sibiu va realiza un spectacol cu foc, mai mulţi clovni vor picta feţele doritorilor, iar Eduard Maliţa şi Bianca Oniţa, foşti participanţi la "Românii au talent", vor susţine un număr de magie.