În weekend, orădenii sunt invitaţi să participe la o serie de evenimente dedicate conştientizării şi informării privind risipa alimentară. Acestea sunt organizate de echipa Food Waste Combat, formată din membri ai asociaţiei JCI Cluj, alături de Leo Black Eagle Oradea, Alternative şi Manifest pentru Oradea.

Concret, lansat la Cluj în 2012, proiectul "Food Waste Combat" este menit să combată irosirea mâncărurilor. Pe lângă crearea unei bănci de alimente şi pe lângă campaniile de educare din şcoli, proiectul caută să schimbe activ comportamentul de consum al românilor.

Lecţiile vor fi predate acum şi la Oradea. Sâmbătă, de la ora 14, va avea loc lansarea oficială a proiectului, la Cetate, cu prezentarea conceptului, activităţi practice anti-risipă şi dezbateri despre problema risipei. Duminică, de la ora 13, la Liceul Greco-Catolic, va avea loc o proiecţie documentar şi o discuţie pe aceeaşi temă. Intrarea este liberă, cu condiţia înscrierii în prealabil, pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. 

"Acest proiect a fost deja prezentat pe scurt orădenilor, la TEDx Oradea 2017. Au fost reacţii care ne-au bucurat foarte mult. Plus, avem şi membrii FWC originari din Bihor, deci ne face o mare plăcere să avem ocazia de a extinde proiectul într-un oraş drag nouă. Vrem să implicăm cât mai mulţi oameni din comunitatea orădeană în următorul weekend şi apoi să-l creştem acolo, pentru şi mai mult impact în lupta noastră cu risipa alimentară", transmit membrii echipei Food Waste Combat.

Proiectul Food Waste Combat este susţinut şi de Lidl, prin proiectul Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.