Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" va găzdui sâmbătă, 13 iunie, între orele 10 şi 14, ediţia a treia a Swimathon Oradea, un eveniment organizat de filiala locală a Fundaţiei Comunitare. Anul acesta, în maratonul de înot au fost acceptate 15 proiecte umanitare, sociale, educaţionale şi culturale.

Până la termenul limită de 5 iunie în maratonul de înot s-au înscris peste 230 de persoane care vor sări în bazin, în probe individuale sau pe echipe, pentru una dintre aceste cauze, a anunţat Ovidiu Tirla, managerul proiectului Swimathon, marţi, într-o conferinţă de presă. Orădenii le pot susţine însă şi donând fie pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea, fie direct, sâmbătă, la Bazinul Olimpic.

Potrivit regulamentului, echipa de înotători care va parcurge cele mai multe lungimi de bazin va primi pentru cauza ei suma de 1.000 lei din partea organizatorilor, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul proiectului care reuşeşte la final să strângă cei mai mulţi bani la Swimathon.

Cauzele înscrise anul acesta sunt: "S-a născut un copil cu sindromul Down" (Asociaţia Down), "Terapie pentru Rareş" (Asociaţia Rareş Ştefan), "Vladimir, 3 ani şi primul pas" (Larisa Munteanu), "Ajutor să o aud pe mama" (Ramada Oradea), "Poate nu înţeleg, dar vreau măcar să te aud" (Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf), "Recuperare medicală pentru copii cu afecţiuni neuromotorii" (Mihai Neşu Foundation), "Alinăm prin lectură" (Hospice Emanuel), "Şcoala de dimineaţă" (Asociaţia SOS Autism Bihor), "Prima mea tabără" (Fundaţia Comunia), "Amenajarea unui loc de joacă pentru preşcolari" (Liceul Greco-Catolic), "Învăţ să înot" (Asociaţia Pro Cariere), pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, "Voluntar pentru Oradea" (Fundaţia ECOTOP), "Creatori de viitor" (Fundaţia Comunitară) şi "Susţine Youthbank" (Youthbank Oradea).

Anul acesta, BIHOREANUL a decis să sprijine una dintre cauzele acceptate în Swimathon. Este vorba despre amenajarea unui spaţiu de joacă pentru preşcolarii de la Liceul Greco-Catolic, directorul săptămânalului, Mircea Chirilă, urmând să înoate pentru strângerea de fonduri în acest sens. De asemenea, BIHOREANUL va contribui şi cu suma de 1.000 lei.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Fundaţia Comunitară Oradea şi Smart Fin Consulting, în colaborare cu Universitatea Hasselt (Belgia), au anunţat organizarea, pe 19 şi 20 iunie, la Oradea, a "Zilelor Inovării pentru IMM-uri", un seminar dedicat antreprenorilor bihoreni şi nu numai, care va avea loc la Hotel DoubleTree by Hilton.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este acela de a dezvolta capacitatea de inovare a participanţilor, prin intermediul unor conferinţe, workshop-uri şi coaching personalizat, ţinute de experţi în domeniu din ţară şi străinătate. Costul participării este de 100 lei pe zi.