Zeci de căţei cu priviri prietenoase au fost expuşi vineri în Parcul Liniştii, cu ocazia primului târg de adopţie de patrupede organizat de Primăria Oradea în colaborare cu fundaţia SOS Dogs, Asociaţia Chinologică Bihor şi Asociaţia Agility.

În primele ore ale târgului, 18 căţei au şi fost adoptaţi. Ba chiar mai mult: pe unii dintre ei orădenii nu s-au putut împărţi, în sensul că erau doriţi de mai mulţi vizitatori ai târgului. Până la urmă, oamenii au reuşit să ajungă la un consens, aşa că fiecare şi-a luat acasă un căţel.

Cei care nu reuşesc să ajungă vineri la târgul de căţei trebuie să ştie că şi sâmbătă pot merge să adopte un căţel. Fiecare patruped este vaccinat şi sterilizat, iar noul proprietar primeşte cadou o zgardă.

"Dacă reuşim în aceste două zile să dăm spre adopţie 30-40 de câini, vom fi mulţumiţi", a declarat pentru BIHOREANUL Mircea Stejeran, şef de serviciu în cadrul Primăriei orădene.

Târgul va fi deschis sâmbătă între orele 10 şi 18. De asemenea, pe durata târgului, vor avea loc demonstraţii de dresaj canin, de pază şi de apărare.