Data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente semestrului I al anului fiscal este 30 iunie. Primăria Oradea le aminteşte contribuabililor că până la această dată pot plăti taxele fără majorări de întârziere.

"După această dată, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plăţii. Pentru contribuabilii care achită impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport sau taxă de habitat, pentru întregul an, până la 30 iunie inclusiv, se acordă o bonificaţie diferenţiată de 8% sau 4%, în funcţie de modalitatea de plată", au transmis, vineri, reprezentanţii municipalităţii printr-un comunicat.

Până pe 31 mai, aproape 60% dintre cetăţeni (67.462 din totalul de 115.057 persoane cu debite) şi 50% dintre firme (3.871 din 7.953 firme cu debite) au achitat impozitele locale pe clădiri, terenuri şi autoturisme. De asemenea, peste jumătate dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Pentru plata integrală, până la primul termen de plată (30 iunie 2020), a obligaţiilor fiscale aferente anului 2020 se acordă bonificaţie fiscală (reducere) diferenţiată de 8% sau 4%, în funcţie de modalitatea de plată Ghişeului Online de pe site-ul Municipiului Oradea, prin site-ul www.ghiseul.ro şi prin aplicaţia Plata Impozite MobilePay.

Bonificaţia de 4% se acordă la plata în numerar - la Ghişeele Primăriei, Poştă sau CEC Bank, plata prin POS la Ghişeele Primăriei, Poştă sau CEC Bank, prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ.