La nivel naţional, sâmbătă seară bibliotecile îşi deschid porţile pentru cititori, în cadrul programului "Nocturna bibliotecilor". Biblioteca Universităţii din Oradea s-a înscris în proiect şi îşi aşteaptă vizitatorii între orele 19 şi 1 dimineaţa cu diferite programe.

Astfel, doritorii vor putea studia cărţi în sălile de lectură, vor putea împrumuta şi restitui volume, iar cititorii care au depăşit termenul de restituire nu vor plăti taxa de întârziere.

Un avantaj au cititorii externi, adică cei care nu sunt studenţi sau profesori ai Universităţii, căci vor putea să-şi facă gratuit un abonament, fiind scutiţi astfel de taxa de înscriere de 30 de lei.

Totodată, sâmbătă seară de la ora 19 la Biblioteca universitară va avea loc lansarea cărţii "Cercul literar de la Oradea - Facultatea de Litere", care cuprinde lucrările studenţilor cercului coordonat de lectorul Marius Miheţ. De la ora 19.45, membrii Drama Club (coordonat de lectorul Eva Szekely şi profesoara Magda Danciu) vor recita poezii în limba engleză din literatura americană, iar de la ora 20 istoricul Sever Dumitraşcu va vorbi despre "Începuturile oraşului Oradea".

Istoria astronomiei orădene va fi prezentată, de la ora 20.40, de studentul Marius Deaconu, iar directorul artistic al Teatrului Regina Maria, Victoria Balint, va vorbi de la ora 21 despre importanţa teatrului în urbe şi în lumea universitară.

Tainele meseriei de actor vor fi făcute publice de la ora 21.30 de artistul orădean Richard Balint, iar de la ora 22 profesorul Paul Magheru va vorbi despre "Împărăţia cărţilor".

De la ora 23, Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români invită orădenii la vizionarea filmului documentar "Dacii - adevăruri tulburătoare", iar o oră mai târziu la filmul de aventură "Bibliotecarul: Comoara din spatele cărţilor".

De-a lungul întregii seri, orădenii vor putea vedea în holul Bibliotecii universitare o expoziţie de benzi desenate realizate de studentul Ciprian Tamba şi vor putea asculta recitaluri ale studenţilor de la Facultate de Muzică (Olah Boglarka, Fodor Karolina, Viktor Iosif, Ioana Ianc, Biro Szidonia.