Administraţia Domeniului Public din Oradea anunţă că duminică va fi ultima zi în care orădenii vor mai putea face baie în Ştrandul Municipal. Sezonul de bălăceală se încheie, în weekend debutând deja luna octombrie.

Numai la Ioşia

Însă nu doar finalul de sezon e motivul pentru care orădenii trebuie să-şi ia adio de la ştrand. În locul lui, municipalitatea va construi Complexul Wellness Termal "Nymphaea", un aquapark de şase hectare, aşa că tot ce există în prezent va fi demolat.

Orădenii vor putea însă să se bălăcească în continuare în două bazine ale Ştrandului Ioşia, care vor rămâne deschise inclusiv pe timp de iarnă.

Super complex acvatic

Complexul Wellness Termal "Nymphaea" va avea 10 tobogane acvatice (două cu jeturi de apă), 10 piscine interioare şi exterioare cu apă termală, jacuzzi, lazy-river (un canal circular lat, cu apă curgătoare, care poate fi parcurs încet pe un colac mare), platforme rotunde, suspendate la înălţime pentru plajă, zonă de SPA (fitness, bowling, vestiare şi birouri), alpinariu cu roci pentru căţărări, locuri de joacă în nisip, teren de baschet cu nocturnă, două terenuri de volei pe nisip, trei zone în care se va putea juca tenis de masă şi 211 locuri de parcare.

Complexul va costa peste 20 milioane de euro, din care 7 milioane vor fi bani nerambursabili primiţi de la UE, 9 milioane contribuţia Primăriei şi 4 milioane TVA.

Citeşte mai multe despre Complexul Nymphaea din articolul "Aquapark de Oradea: Ştrandul Municipal va fi înlocuit de un complex wellness modern"