Serviciul de stare civilă reaminteşte că generaţia internetului îşi poate programa căsătoria online accesând siteul oficial al municipalităţii - www.oradea.ro. Ideea are priză la cei interesaţi, lucru dovedit de faptul că în prima oră după Revelion 56 de perechi de tineri şi-au confirmat intenţia de a-şi oficializa relaţia de cuplu, numărul acestora ajungând până joi la 169.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Primăria Oradea, prima accesare a acestei aplicaţii a avut loc la un minut şi 30 de secunde după trecerea în 2013, căsătoria fiind programată a se va consuma în faţa ofiţerului de stare civilă pe data de 16 iunie, de la ora 12.00, în Sala Mare a Primăriei.

Majoritatea celor care au ales această modalitate de a-şi programa căsătoria sunt tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, adică generaţia internetului.

Aplicaţia "Programare căsătorii" este disponibilă la secţiunea "servicii online", fiind accesibilă de pe pagina principală a portalului www.oradea.ro. Utilizatorii au la dispoziţie o serie întreagă de informaţii, atât în privinţa termenilor şi condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii, cât şi despre actele de care au nevoie.

Rezervarea căsătoriilor se face după regula "primul venit, primul servit". Prima etapă a rezervării implică stabilirea datei, orei şi locaţiei unde cuplurile vor să se căsătorească, însă aceasta are un caracter provizoriu, fiind nevoie de o confirmare în termen de 48 de ore pentru ca rezervarea să devină oficială. În caz de neconfirmare, în 48 de ore rezervarea este anulată automat. De asemenea, rezervările pot fi anulate şi la cererea solicitanţilor, iar o nouă rezervare se poate realiza numai după 10 zile de la anularea celei anterioare.

După confirmarea rezervării, solicitanţii trebuie să urmeze procedura de depunere a documentelor necesare oficializării căsătoriei la Compartimentul de Stare Civilă din Primărie.

Conform comunicatului de presă al Primăriei, în perioada 1-3 ianuarie, 169 de cupluri din Oradea şi-au programat căsătoria pentru acest an.