Începând din 21 aprilie, naşterile se vor înregistra atât la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, cât şi la Primăria Oradea, a anunţat vineri municipalitatea orădeană, urmând ca din 3 mai, toate formalităţile legate de naştere să se facă într-un singur loc, la Maternitate.

Biroul se află la intrarea în clădire, la parter, iar lucrările de amenajare a spaţiului au fost realizate pe cheltuiala administraţiei publice locale.

"Municipalitatea a iniţiat acest proiect din dorinţa de a-l sprijini pe cetăţean, întrucât oricum mama se află internată la Maternitate, iar tata merge în vizită. S-a considerat că ar avea un efect pozitiv schimbarea locaţiei în care îşi desfăşoară activitatea Compartimentul naşteri din cadrul Serviciului de Stare Civilă în incinta Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Oradea", se arată într-un comunicat transmis vineri de Primărie.

Soluţia propusă de municipalitate urmăreşte ca mama să nu fie externată din spital decât în momentul prezentării certificatului de naştere al copilului.

În prezent, naşterile se înregistrează numai la Starea Civilă, în Primăria Oradea.