Municipalitatea a achiziţionat un pachet de upgradare a celor 57 de parcometre existente în municipiu, precum şi încă 30 de parcometre noi, care urmează să fie amplasate în mai multe zone ale oraşului.

Pachetul de upgradare va permite orădenilor să plătească la parcometre cu cadrul personal de debit sau credit, dar şi cu unul special pentru parcare. "În cursul lunii noiembrie, se va lansa acest nou serviciu, iar cardurile pentru plata parcării se vor putea achiziţiona, în baza talonului maşinii, de la Administraţia Imobiliară Oradea, Serviciul Parcări, strada Independenţei nr. 11", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Pachetul de upgradare a fost cumpărat de Primărie cu 200.000 de euro în urma unei licitaţii publice la care s-a prezentat doar firma WSA Electronic din Germania. În această sumă este inclusă achiziţionarea parcometrelor noi, modernizarea celor deja existente şi un centru de monitorizare a acestora.

În această perioadă, Administraţia Imobiliară Oradea este în negocieri cu toţi reprezentanţii firmelor de telefonie mobilă pentru ca plata parcării să poată fi făcută prin sms din toate reţelele.