Anul acesta, criza economică s-a văzut în gunoaiele orădenilor. Reprezentanţii operatorului licenţiat de salubritate spun că la Crăciunul şi Revelionul ce tocmai au trecut orădenii au avut mult mai puţine gunoaie decât în alţi ani.

"S-au ridicat cantităţi semnificative de deşeuri în ajun de Crăciun şi de Anul Nou, dar în zilele de luni de după cele două sărbători, deşeurile au fost foarte puţine cantitativ", spune Ionel Ban, directorul de producţie al RER Ecologic Service.

Situaţia se "traduce" cam aşa: orădenii şi-au dereticat casele de sărbători, dar n-au mai făcut mâncare în exces, care apoi să nu apuce altă cale decât cea a pubelei.

Totodată, Ban spune că la aceste sărbători au lipsit şi cutiile în care se ambalează diferite aparate electrocasnice. "În 2008 şi 2009, înainte de Crăciun, oraşul a fost plin de cutii de carton de la televizoare şi alte aparate. În acest an nu s-au mai prea găsit astfel de ambalaje", spune directorul. Semn că orădenii n-au mai avut aceiaşi bani de dat pe cadouri ca în alţi ani...