Prima zi a Săptămânii Mari a început slab pentru crescătorii de ovine care au adus miei în Piaţa Ioşia pentru vânzare. Deşi au ajuns în piaţă încă de la ora 6.00, după patru ore încă nu vânduseră nimic.

"Încă aşa rău ca anul ăsta n-a mers niciodată. Săptămâna trecută s-au vândut în toată piaţa numai 40 de miei, iar sâmbătă, când ne aşteptam să treacă ceva mai bine, la ora unu am plecat, că nu mai era nimeni interesat să cumpere. Oamenii vin, se uită, întreabă de preţuri şi pleacă... Nici nu ştiu de cine să-mi fie mai milă, de mine sau de ei...", a spus un crescător de ovine din Leş.

După experienţa de săptămâna trecută, omul a adus în piaţă doar patru miei, iar singurul concurent, un crescător din Diosig, a adus şi el numai şapte. "Oamenii se plâng că abia au bani de pâine şi de întreţinere, nu şi de miel", a constatat şi acesta, pesimist în ce priveşte posibilitatea că vânzările se vor îndrepta spre nivelul de anul trecut măcar în ultimele zile dinaintea Paştelui.

Preţurile practicate până acum sunt de 15 lei pentru kilogramul de carne vie, sumă la care se adaugă 25 de lei pentru sacrificarea unui miel, respectiv 30 de lei pentru sacrificarea unui ied, precum şi 2 lei pentru sacul în care măcelarul pune carnea tranşată.

La marile magazine, un kilogram de carne de miel costă între 19 şi 24 de lei.