Horea Vuşcan a prezentat, joi, rezultatele campaniei "Înfiază un gorun", la mai bine de o lună de la demararea acesteia. Astfel, doar 100 dintre cei 1.000 de goruni puşi la dispoziţia orădenilor au fost înfiaţi până în prezent. "Spre dezamăgirea mea, foarte puţini se arată interesaţi de acţiunile civice", a declarat Horea Vuşcan, preşedintele filialei municipale a Partidului Verde, joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, o parte din cei 100 de goruni urmează să fie plantaţi din septembrie pe şoseaua de centură a oraşului. "Am avut o discuţie cu reprezentanţii Primăriei, care mi-au spus că vor putea pune goruni şi pe şoseaua de centură. Totuşi, fiecare e liber să planteze copacii unde doreşte şi poate", a precizat Vuşcan.

Orădenii care doresc să planteze un copac pot accesa site-ul horeavuscan.ro la secţiunea "Înfiază un gorun" şi astfel să-şi aducă aportul la spaţiile verzi din oraş. "Iniţial eu vroiam să plantăm toţi copacii într-un spaţiu, unde să creăm un parc, dar cei de la Primărie mi-au spus că gorunii nu sunt potriviţi pentru parc", a mai zis acesta.

Copacii au fost cumpăraţi de către Vuşcan de la o pepinieră din judeţul Sălaj, unde vor şi rămâne până la plantare.

În paralel cu demersul "Înfiază un gorun", Vuşcan a donat Primăriei Oradea, în urmă cu mai bine de o lună, 500 de stejari roşii şi 500 de goruni, urmând ca municipalitatea să-i planteze în spaţiile oportune pentru astfel de copaci.