Sub deviza “Orădenii pedalează pentru sănătate la Qubiz Bike Ride”, compania IT Qubiz şi Asociaţia Woodfellas vor să sprijine activitatea Centrului Sf. Nectarie din Oradea, patronat de Fundaţia Mihai Neşu, pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii, organizând sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 9.00, un eveniment dedicate bicicliştilor amatori şi profesionişti, indiferent de vârstă, de la copiii preşcolari până la mătuşi şi bunici.

Orădenii care doresc să se alăture iniţiativei pot parcurge trei tipuri de trasee pe dealul Şomleu din Betfia (din care două sunt trasee non-competiţionale), condiţia fiind ca participanţii să achite o taxă de înscriere de 20 lei, care poate fi plătită inclusive online, pe site-ul https://qubizbikeride.ro/, până joi, 21 septembrie, înainte de miezul nopţii spre vineri.

Beneficiarii sumelor care vor fi donate în acest fel urmează să fie 60 de copii care primesc tratamente de specialitate la Centrul Sf. Nectarie al Fundaţiei Mihai Neşu.

Potrivit organizatorilor de la Qubiz, câştigătorii celei mai lungi curse de sâmbătă, Race (de 20 km) vor fi recompensaţi pe categorii, iar participanţii la cursele Open (de 10 km) şi Familia (de 3 km) vor fi înscrişi în câte o tombolă cu premii.