Baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM dispută în acest sfârşit de săptămână jocurile din cadrul Final Four-ului Cupei României.

Elevii antrenorului Cristian Achim s-au deplasat la Ploieşti, acolo unde vineri şi sâmbătă sunt programate jocurile turneului semifinal.

În primul meci, în semifinale, orădenii vor întâlni vineri, de la ora 17.30, echipa BCM U Piteşti. "Ne aflăm în faţa unui turneu final, în care meciurile se anunţă dificile. Suntem mulţumiţi că am ajuns până aici, dar noi ne dorim mai mult, am vrea chiar să câştigăm Cupa României, însă trebuie să luăm fiecare meci în parte. Echipa din Piteşti este una redutabilă, fiind una dintre cele mai bine organizate formaţii din campionat. Suntem conştienţi de dificultatea partidei, dar mergem să câştigăm", a declarat antrenorul CSM-ului, Cristian Achim, înaintea deplasării.

Tehnicianul orădean nu se confruntă cu probleme de efectiv înaintea jocului.

"Ne aflăm într-o situaţie bună a sezonului, am depăşit chiar performanţa de anul trecut în acest moment, fiindcă ne-am calificat de pe locul II în play-off-ul campionatului, iar în cupă suntem în Final Four. Obiectivul nostru era calificarea între primele patru, dar noi ne dorim mai mult, chiar să câştigăm cupa, dacă se poate", a declarat, la rândul său, şi managerul formaţiei orădene de baschet, Şerban Sere.

Orădenii îşi doresc astfel să se impună în acest turneu final de la Ploieşti, Cupa României fiind un trofeu mai accesibil decât în campionat.

În cealaltă semifinală a Cupei României, gazdele de la CSU Asesoft Ploieşti vor întâlni, tot vineri, de la ora 19.45, formaţia Energia Rovinari.

Sâmbătă, de la ora 16.30, învinsele din semifinale vor disputa finala mică, iar de la ora 18.45, echipele învingătoare din penultimul act, finala mare. Toate jocurile vor fi televizate de Digi Sport.