De la începutul lunii septembrie, orădenii vor putea să ajungă direct din Piaţa 22 Decembrie pe centură, prin strada Vaporului.

Lucrările executate de Asfamix au constat în realizarea unui pod peste pârâul Peţa, a unui acces pe strada Toamnei spre cimitirul municipal şi realizarea unui sens giratoriu la intersecţia prelungirii străzii Toamnei cu străzile Atelierelor şi Vaporului. S-a realizat şi o nouă legătură între strada Vaporului şi giraţia nou creată, plus modernizarea străzii Atelierelor până la intersecţia cu strada Nojoridului, respectiv centura municipiului Oradea.

Totodată, au fost amenajate trotuarele, reţeaua de canalizare pluvială şi iluminatul public din această zonă.

"Momentan se lucrează la ultimele finisaje, urmând ca zona nou amenajată să fie deschisă circulaţiei la 1 septembrie. Lucrările au fost realizate de firma Asfamix, au început în luna septembrie 2010 şi se ridică la valoarea de 5.808.842 lei cu TVA inclus", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

În paralel cu aceste lucrări, firma Selina lucrează la lărgirea şoselei de centură la patru benzi, urmând să amenajeze şi un sens giratoriu în intersecţia cu străzile Nojoridului şi Atelierelor.

De asemenea, Primăria are cuprins în programul de asfaltări pe anul 2011 şi modernizarea străzii Nojoridului, tronsonul spre centura municipiului.