Primăria Oradea a început de marţi, 15 februarie, sesiunea de selecţie de proiecte de finanţare nerambursabilă din fondurile bugetului local al municipiului. "Orice persoană fizică sau persoană juridică fară scop patrimonial care desfăşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local are dreptul de a participa la procedura pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă", se arată într-un comunicat trimis de municipalitate.

Documentaţia de solicitare a finanţării trebuie întocmită în limba română, în conformitate cu "Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Oradea alocate pentru activităţi nonprofit de interes local" şi se va depune în exemplarul original, dar şi în format electronic la camera 23, Centrul de Relaţii cu Publicul. Proiectele pot fi depuse timp de o lună, până pe 15 martie 2011.

"Municipalitatea atrage atenţia că solicitantul de finanţare nerambursabilă trebuie să facă dovada capacităţii de cofinanţare, în procent de minim 10% din valoarea totală a proiectului", se mai arată în comunicatul municipalităţii. Toate proiectele depuse vor fi evaluate de Comisia de evaluare şi selecţionare a proiectelor numită printr-o Hotarâre de Consiliul Local.

Potrivit regulamentului, Consiliul Local finanţează proiecte pentru tineret (suma totală alocată: 200.000 de lei), protecţia mediului (180.000 de lei), cultură (280.000 de lei), culte religioase (60.000 de lei), sport (130.000 de lei), învăţământ (85.000 de lei) şi euroregiune (40.000 de lei).

Municipalitatea îi îndrumă pe doritorii care au nevoie de informaţii suplimentare să meargă la camera 115 de la etajul I al Primăriei sau să le ceară telefonic consilierei Daciana Gherdan, la numărul 0259.408.886.