Campania "Dăruieşte un Crăciun" demarează pe 26 noiembrie şi îşi propune ca pe parcursul unei luni să adune, în supermarketuri şi hipermarketuri din oraş, produsele necesare pentru a face cadouri persoanelor nevoiaşe sau cu dizabilităţi.

"Dacă în 2008 s-au dăruit 450 de pachete, iar în 2009 s-au dat 2.500 de pachete, în acest an, Fundaţia Comunia îşi propune să dăruiască 5.000 de pachete pentru persoane vulnerabile din punct de vedere social din municipiul Oradea şi din împrejurimi", au precizat reprezentanţii fundaţiei într-un comunicat.

Astfel, standurile de colectare a produselor, alimentelor neperisabile, obiectelor de uz casnic sau chiar a banilor vor fi amplasate în Trei G, Era Shopping Park, Galeriile Real şi Selgros Cash&Carry. "În toate aceste spaţii comerciale vom avea standuri unde vor fi implicaţi peste 70 de voluntari pe zi", mai arată organizatorii.

Persoanele care vor primi cadourile la finalul campaniei sunt copii cu boli cronice speciale, copii distrofici internaţi în Spitalul de Copii, copii orfani, copii cu Sindrom Down, familii nevoiaşe al căror venit lunar nu depăşeşte 500 de lei, bătrâni abandonaţi în centre medico-sociale, oameni ai străzii şi bolnavi în faze terminale.

Beneficiarii au fost identificaţi cu ajutorul ONG-urilor din domeniul social, Administraţia Social-Comunitară Oradea, şcoli, grădiniţe şi licee şi Universitatea din Oradea.

Campania "Dăruieşte un Crăciun" a ajuns la a treia ediţie. În preajma Crăciunului, beneficiarii vor primi cu ajutorul voluntarilor cadourile pregătite pentru ei.