Administraţia Domeniului Public a anunţat că Piaţa Ioşia este deschisă pentru comercializarea şi tăierea mieilor începând de miercuri, având în vedere că se apropie Paştele catolic.

Deşi iniţial deschiderea pieţei a fost programată pentru 25 martie, aceasta a fost amânată în urma unor consultări cu măcelarii, care au convenit, împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, că îşi vor începe activiatea abia din 27 martie.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis marţi de ADP, de miercuri până vineri (27-29 martie) programul de funcţionare a pieţii este de la ora 8 la 18, urmând ca sâmbătă (30 martie), programul să fie de la 9 la 13.

Taxa zilnică pentru fiecare măcelar este de 63 de lei, la fel ca anul trecut, iar pentru fiecare miel introdus în piaţă, comercianţii trebuie să plătească 10 lei pe zi.

ADP pune la dispoziţia comercianţilor şi măcelarilor două asomatoare, două chiuvete cu pedală şi un sterilizator pentru sacrificarea mieilor. Măcelarii au la dispoziţie şi cârlige, lanţuri şi un vestiar, în schimb ei trebuie să posede trei cuţite şi o teacă, să aibă salopetă adecvată şi analizele făcute la zi.

Piaţa de miei se va redeschide în apropierea Paştelui la ortodocşi, în perioada 22 aprilie - 4 mai.