La ediţia din acest an, selecţionata României s-a prezentat cu 8 fete şi 12 băieţi, 5 dintre ei fiind legitimaţi la CSM - LPS Liberty Oradea şi pregătiţi de Aurelian Fleisz şi Emil Morar.
Întrecerile au reunit la start sportivi din 8 ţări din Balcani, Albania, Bosnia - Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Nu s-au prezentat, se pare din motive financiare, sportivii din Grecia. În total, în competiţie şi-au disputat întâietatea aproximativ 150 de sportivi, sâmbătă în întrecerea individuala, pe categorii de greutate, iar duminică în întrecerea pe echipe.
Ca de obicei, judoka orădeni s-au numărat printre protagoniştii Campionatelor Balcanice, reuşind să cucerească 7 medalii, dintre care trei au fost de aur, una de argint şi trei de bronz.
Principalii performeri ai delegaţiei orădene la aceste întreceri au fost Ioana Matei, medaliată cu aur în cadrul probei de 48 kg individual şi cu bronz la 52 kg pe echipe, şi Valentin Radu, situat pe primul loc cu echipa la +90 kg şi pe locul secund la individual 100 kg.
Rezultatele obţinute de sportivii orădeni au fost:
Locul I (campioni balcanici)
- Ioana Matei 48 kg individual
- Valentin Radu +90 kg echipe
- Mircea Pop 81 kg echipe
Locul II (vicecampioni balcanici)
- Valentin Radu 100 kg individual
Locul III (medalii de bronz)
- Mădălina Pantea 70 kg individual
- Ioana Matei 52 kg echipe
- Mădălina Pantea 70 kg echipe
Ioana Matei, deşi a concurat uşor răcită, a reuşit să se mobilizeze foarte bine, obţinând două victorii la ippon, în grupă, în faţa unor sportive din Serbia şi Bosnia, de asemenea o victorie la ippon în semifinale în faţa unei sportive din Turcia, iar în finală, într-un meci de o mare rivalitate şi tensiune, a reuşit să se impună la wazari (7 puncte) în faţa valoroasei sportive din Serbia, Milica Nikolic, devenind al doilea an consecutiv campioană balcanică de senioare.
Evoluţii bune în noua sa categorie, 100 kg, a reuşit şi Valentin Radu, care a învins în grupă, la ippon un sportiv bulgar, apoi tot la ippon în semifinale un muntenegrean, însă a pierdut la puncte în finală în faţa sârbului Slobodan Djorda şi a devenit astfel vicecampion balcanic.
Deşi este încă junioare, Mădălina Pantea, la 70 kg, a reuşit să obţină două victorii muncite în compania unor senioare din Muntenegru şi Bosnia - Herţegovina, dar a pierdut apoi la mare luptă în semifinale în faţa unei alte sportive bosniace şi a rămas doar în posesia medaliei de bronz.
În întrecerea pe echipe, selecţionata masculină a României, cu Mircea Pop (81 kg) şi Valentin Radu (+90 kg), a reuşit un parcurs fără greşeală, învingând echipele Turciei (cu 5-0), Muntenegrului (cu 5-0), Bosniei - Herţegovina (cu 5-0), iar în finală, în faţa Serbiei, a reuşit să se impună cu scorul de 3-2 şi a devenit campioană balcanică, la prima ediţie a acestei întreceri pe echipe.
În schimb, echipa feminină a României, cu Ioana Matei la 52 kg şi Mădălina Pantea la 70 kg, a reuşit să se claseze doar pe locul III la aceste Campionate Balcanice, după ce a învins cu 5- 0 echipele Turciei şi Muntenegrului, dar a pierdut cu 2-3 în faţa gazdelor din Bosnia- Herţegovina şi cu 1-4 în faţa Serbiei.
În total, delegaţia României a reuşit să obţină la Trebinje 12 medalii, dintre care 2 au fost de aur, 3 de argint şi 7 de bronz, în întrecerea individuală, precum şi titlul de campioană balcanică la echipe masculin şi medaliile de bronz în întrecerea echipelor la feminin.